sobota 21. března 2020

200421_kombo



Vzhledem k rozpačitosti a nesouslednosti ... jsem si teď určil funkční meze. 

---

Jednalo by se o provázání soukromého vlastnictví a nájemního domu o různých úrovních v kolektivním prostředí. Dvě obdélné hmoty, kdy největší jednotky tvoří samostatný pavlačový dům s přístupem přes můstek do společných prostor kombinovaného nájemního domu. V kombinovaném nájemním domě tvoří centrální prostor každého dvojpatra společná všem přístupná plocha dění (náměstí), které udržují aktivní zájem vlastně obou bytovek (pro nájemní je to místo fungování, pro stálé je to místo zábavy). Ta je místem střetu středně velkých soukromých jednotek (domků) a odstupňovaných nájemných pokojů / nájemných bytů. Dochází zde k mísení různých občaských vrstev. Nejspodnější část tvoří krom zázemí bytovky, skladů a koláren, také rychlé kapsulové ubytování. V přední části máme komerční prostoty. Vrchol je otevřený a tvoří pochozí zelený prostor s odstupňovaným děním jako např. tábořiště pro děti i dospělé (kemp). Celý objekt je v podstatě kempem, kde jsou jak malá útočiště (v kempu stany, chatky, hot. pokoje) - tady ve formě pronajímatelných kapsulí, pokojů a bytů, tak středních (domků) a velkých bytů (v kempu karavany a stálé domky) a vše se prolíná.

Vždy mezi jedno patro je vtěsnáno jedno lehké mezipatro. Vezmemeli v úvahu, že pokud jedna obytná místnost je alespoň 16m2 a má 2,6 m, můžou mít ostatní obytné 2,4m. Tím získáme celé "patro" navíc a i cenný společenský prostor.

---


2 komentáře:

  1. Ahoj, konečně to dostává nějaké obrysy. Nerozumím jen, jak hodláš vytěžit rozdílné výšky obytných a neobytných prostor. Pozor na osvětlení (doporučuji se nějak naučit, jak se to počítá - můžu snad nějak dodat normu). Nebo alespoň vymodelovat okolí a vyrenderovat. Více zítra.

    OdpovědětVymazat